Абитуриентите на СУ „Георги Ст. Раковски” прекрачиха училищния праг за последен път

Днес училището за шампиони в Добрич изпрати своя пореден успешен випуск.

Абитуриентите на СУ „Георги Ст. Раковски” прекрачиха училищния праг за последен път



Тази година в СУ „Г.Ст. Раковски” завършиха 18 ученици от спортовете бокс, борба, вдигане на тежести, лека атлетика, плуване, футбол, хандбал и колоездене, с класен ръководител Симеон Франгов. 


"Всяка година през този, изпълнен с нов живот и светли български празници месец ние се сбогуаме с поредния випуск  на нашето училище. В сърцата ни има много радост и надежда, че сме изпълнили добре задачата си на учители, треньори и възпитатели, но в душите ни има и малко тъга по поредното отлитащо училищно ято”, каза в тържественото си слово директорът на спортното училище в Добрич Николай Дяков. Скъпи абитуриенти, днес за вас последният училищен звънец ще превърне в минало всички училищни тегоби, ще се превърнат в спомени закачките в междучасията и ученическите щуротии. Дано всичко, което сте усвоили в класните стаи, спортните зали и площадки ви помогне да получите своята житейска шестица. Бъдете винаги дръзки, отстоявайте мечтите си и никога не се предавайте и не унивайте. Останете винаги нашата гордост”, с тези думи той се обърна към зрелостниците, които с мъничко тъга днес прекрачват за последен път прага на училището. 


„През тези три години, в които ви бях класен, бях много горд с вас, прикривах го и правих така, че то да бъде незабележимо, защото излишното възгордяване не трябваше да бъде вас приоритет. Благодаря ви затова, че бяхте мои ученици, благодаря ви затова, че бяхте млади, благодаря ви, че минахме заедно през някои проблеми. Имахме доста пререкания, но въпреки това вървяхме напред, въпреки това вие проявихте желание и разбиране и бяхте снизходителни към някои мои забележки”, каза със сълзи на очи класния ръководител на 12 „А” Симеон Франгов.  Той пожела на зрелостниците да бъдат винаги усмихнали и да останат добри хора. 


С грамоти бяха наградени отличните на випуска, както в спорта, така и в учението Жоро Георгиев, Янис Маринов и Павел Бобев. Всички абитуренти получиха подаръци от директора на училището Николай Дяков. 

 

"За нас абутурентите от Випуск 2019 училището свършва, за да започне един нов етап от нашия живот. Ние изкачихме едно стъпало от безкрайната стълба на знанието, спортът ни направи калени и смели да отстояваме всички наши мечти. Към тези дни ще се връщаме след години, за да докосваме чрез спомена незабравимото детство", казаха зрелостниците. Те благодариха на своите преподаватели и треньори и им пожелаха още много любов и сила, за да изпълняват своята житейска мисия и да превърнат в хора, следващите поколения.


Зрелостниците на СУ „Георги Ст. Раковски” с много радост и мъничко тъга чуха биенето на последния звънец и прекрачиха за последен път прага на училището за шампиони.