СУ “П. Р. Славейков” изпрати своите абитуриенти (+СНИМКИ)

С много музика, танци и хумористични скечове, свързани с училищния живот бяха изпратени снощи абитуриентите на СУ „П.Р. Славейков”.

СУ “П. Р. Славейков” изпрати своите абитуриенти (+СНИМКИ)


„В този тържествен ден, в навечерието на най-светлия български празник – Денят на славянската писменост и култура, за пореден път, но винаги с голямо вълнение, изпращаме нашите абитуриенти. Днес за всички е празник, празник на усмихнатите, красивите, умни и млади хора, изпълнени с мечти и амбиции, сили, здраве и любов. Скъпи зрелостници от утре училището ще бъде във вашите албуми и спомени, всеки от вас тръгва по собствен път, но вярвам, че никой няма да забрави времето, през което сме били тук заедно. Пътувайте по света, покорявайте върхове, осъществявайте своите мечти и нека животът ви бъде безкрайно красиво приключение. Ние се радваме, че бяхте част от нашия живот и ще ви чакаме да се завърнете успели и щастливи. На добър час, скъпи пораснали момичета и момчета!, каза със сълзи на очи директорът на СУ „П.Р. Славейков” Георги Георгиев. 

Сред официалните гости на тържеството бяха зам.-кметът по „Финанси и общинска собственост” в Община Добрич Елка Димова и директорът на Дирекция  „Хуманитарни дейности” Дияна Борисова.


„Скъпи абитуриенти интересното сега започва. От тук нататък ви чака целия свят, отворен е за вас по начин, по който може би никога преди това не е бил. Чака ви един полет до близки и далечни места, един полет, от който ще се завърнете помъдрели, поумнели, изпълнени със знания, едни корифеи на науката, на езиците и технологиите. Моят призив към вас е този полет от време на време да включва едно завръщане тук, откъдето сте тръгнали, където вашите преподаватели и родители са вложили във вас частичка от сърцето и душата си”, с тези думи Елка Димова се обърна към зрелостниците. 


Тържеството в концертна зала „Добрич” премина като ден на снимачната площадка на филм, посветен на Випуск 2019.


По-малките ученици бяха подготвили сценки на забавни случки в час по физическо възпитание, български език и литература и математика, както и такива от любовния живот на учениците. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна.


Те поздравиха своите съученици  и много песни и танци.


Абитуриентите благодариха на своите учители, че са ги напътствали, че са били до тях в трудни моменти и че са им помогнали да пораснат. 


„Не е важно, че времето отлетя с бързината на вятъра, не е важно, че звънецът мълчи и никога повече няма да чуем песента му заедно.  Дори не е важно, че ще са пусти и празни коридорите без смеха ни, колко ще е безлична стаята без присъствието ни и как ще липсваме на цялото училище, където зазидахме своята младежка наивност и посрещнахме зрялостта с отворени обятия, важно е, че всеки миг на споделено щастие и скръб ще пулсира вечно в гърдите ни. Вечно е, че винаги ще помним хората, с които деляхме добрите и лошите моменти, с които израснахме заедно и не ще забравим усмивките при всяка наша среща, не ще загърбим сълзите при раздялата. Няма и не можем да забравим, защото най-прекрасни са нашите ученически години и не е важно, че отмина времето – то спряло е в нашите спомени и вечно ще напомня за ученическите ни години. В мислите си все натам ще се връщаме, хванати по детски за ръка”, заявиха със сълзи от радост и мъничко тъга абитуриентите. 


Със своите послания те изразиха своята обич и благодарност за грижите и усилията, за всеотдайния труд и търпението, проявени към тях през годините. Тържеството приключи с голямо право хоро, на което се хванаха абитуриентите, техните приятели и преподаватели.