Спортистите на ФСГ „Васил Левски” и СУ "П. Р. Славейков" - първенци в комплексното класиране на Ученическите игри на Добрич

Кметът на град Добрич Йордан Йорданов раздаде над 100 купи на най-добрите спортисти от училища и отбори през учебната година.

Спортистите на ФСГ „Васил Левски” и СУ "П. Р. Славейков" - първенци в комплексното класиране на Ученическите игри на Добрич



За четвърта поредна година по идея на Община Добрич се проведе церемония по награждаване на победителите от общинския етап на Ученическите игри през учебната 2018/2019 година. 


В продължение на три месеца в най-масовата спортна проява, организирана от Общинската администрация и Сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“ се състезаваха 151 отбора с 1376 ученици в осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол , волейбол, хандбал и футбол.


Кметът на Добрич поздрави всички присъстващи и пожела на спортистите да постигат още много успехи в бъдеще. 


Финансово-стопанската гимназия в Добрич спечели две купи в комплексното класиране на училищата във възрастовите групи 8-10 клас и 11-12 клас.


Спортистите от СУ „П.Р. Славейков” станаха първенци в групата на 5-7 клас. 


Йордан Йорданов връчи купи на всички представители на училищата - директори, учители и ученици, чиито отбори са се класирали в тройката на отделните спортове по пол и възраст.