Емил Радев в Тервел: Чрез еврофондовете създаваме условия българите зад граница да се върнат в родината

През 2018 г. за първи път сме изравнили броя на сънародниците ни, които напускат и които са се върнали обратно в България.

Емил Радев в Тервел: Чрез еврофондовете създаваме условия българите зад граница да се върнат в родината

Чрез европейската солидарност създаваме условия, които ни приближават до голямата цел българите зад граница да се върнат обратно в родината, младите хора да останат и да се реализират у нас. Това заяви в Тервел кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев.

По думите му негативната тенденция вече се променя, защото нашата страна е спокойна и се развива. „Но трябва да успеем да повишим доходите, като направим бизнеса по-конкурентоспособен и печеливш. Европейските фондове ни помагат да наваксаме изоставането, ускорявайки изграждането на по-добри пътища, паркове, пречиствателни станции, но и като повишаваме конкурентоспособността на бизнеса, като подобряваме инвестиционния климат. Това е ключът към увеличаването на заплатите, а чрез тях и на пенсиите”, категоричен бе Емил Радев.

В добруджанския град той се срещна с членове и симпатизанти на партията. В срещата в препълнената зала участваха също народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, общинският ръководител на ГЕРБ-Тервел Симеон Симеонов, председател на Общинския съвет, както и Васил Василев – член на областното ръководство на партията.


Кандидатът за евродепутат подчерта, че според прогнозите на Европейската комисия догодина България ще бъде в челната тройката на страните в ЕС по икономически растеж. „Очакваните за следващия програмен период 4 млрд. лв. повече ще ни помогнат да инвестираме в развитието на регионите и да генерираме повече преки ползи за всяко населено място, за всеки човек”, заяви Радев. Той изтъкна, че предвижданото увеличение на европарите за България е в резултат на доверието, което спечелиха сред европейските партньори правителството на премиера Борисов и евродепутатите, работещи в името на националните ни интереси.

Емил Радев припомни някои от постигнатите успехи в последния мандат на ЕП, като открои постигнатите решителни стъпки в борбата срещу двойните стандарти при храните и напитките. „Дадохме ход на първата европейска програма с бюджет от 1,3 млн. евро срещу двойните стандарти при храните. Успяхме да приемем законодателство, което изрично казва, че разликата в качеството и цените на храните и напитките е нарушение на добрите търговски практики и трябва да се санкционира”, каза Радев.

По негово предложение в нова евродиректива за несъстоятелността влезе текст, с който се препоръчва на държавите-членки в най-кратки срокове да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове не само по отношение на предприемачите, но и на физическите лица – потребители. „Максимум до две години трябва да имаме закон за личния фалит”, заяви Емил Радев, като припомни, че от години се бори да сложим край на „вечните длъжници” в България.

Симеон Симеонов подчерта постигнатото в Тервел, благодарение на европейската солидарност и подкрепата на правителството. „Независимо, че кметът не е от ГЕРБ, по ПРСР през последните четири години са инвестирани над 5 млн. лв. Само за последната година на община Тервел, благодарение на правителството на ГЕРБ, бяха отпуснати 2,1 млн. лв.”, отчете Симеонов.

„За да бъде стабилна държавата, за да е спокойна и да продължи да се развива, на 26 май трябва да се отиде до урните и да се гласува с №12”,   призова вицеадмирал Пламен Манушев. Той подчерта, че предстоящите избори са важни и за регионите, включително и Тервел. „Важно е да се гласува, за да продължи европейското финансиране и да може спокойно да се планира следващият програмен период.  Важно е заложените за следващия програмен период 18 млрд. лева за България да бъдат оползотворени в интерес на хората и на държавата, като европейските средства достигат и до последното село”, каза още вицеадмирал Манушев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление