Кметът на Добрич ще награди първенците в общинския етап на Ученическите игри за учебната 2018/2019 г.

Кметът на Добрич ще връчи грамоти и купи на първенците в общински етап на ученическите игри за учебната 2018/2019 година на 14 май, от 15.00 ч. в Голямата заседателна зала на Община град Добрич.

Кметът на Добрич ще награди първенците в общинския етап на Ученическите игри за учебната 2018/2019 г.

Наградени ще бъдат победителите от отделните спортове и ще бъде обявено комплексното класиране по училища от общинския етап на Ученическите игри за учебната 2018/2019 г.
В продължение на три месеца в най-масовата спортна проява, организирана от Община град Добрич и Сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“ се състезаваха 151 отбора с 1376 ученици в осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол , волейбол, хандбал и футбол.

Най-добре представилите се отбори ще бъдат наградени с купи и грамоти от кмета на Община град Добрич г-н Йордан Йорданов. Целта на срещата с директорите на училища и учителите, ангажирани с участието на учениците в състезанията е да се стимулират училищните ръководства и учителите за следващи участия на ученици в ученическите игри