Йорданов: Толкова много асфалт, колкото сега ще видим, назад в годините не е бил полаган

Открити са строителните площадки на улиците „Св. Св. Кирил и Методий“, „Георги Кирков“ и „Детелина"

Йорданов: Толкова много асфалт, колкото сега ще видим, назад в годините не е бил полаган

Кметът на Добрич Йордан Йорданов коментира пред журналисти, че е подписан протокол, чрез който е започнало цялостното преасфалтиране на трите улици, възстановяване на тротоарите и ремонтът на осветлението.



Той уточни, че за останалите три улици - „Теменуга”, „Максим Горки“ и „Стоян Михайловски“ протоколът трябва да бъде подписан тази седмица, след което и по тях дейностите ще започнат.

“Толкова много асфалт, колкото сега ще видим, не мисля, че назад в годините е бил полаган”, заяви кметът на Добрич.

Припомняме, че средствата се осигуряват от Оперативната програма „Региони в растеж“, а безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6 529 990 лева.

Улица „Св. Св. Кирил и Методий“ е с обща дължина от 1 155 м, „Максим Горки“ - от ул. “Независимост” до бул. “3-ти март” - 310 м, ул. „Стоян Михайловски“ - от ул. “Любен Каравелов” до ул. „Максим Горки“ - 370 м, ул. „Георги Кирков“ - 520 м, ул. „Детелина“ - 412 м и ул. “Теменуга” е с дължина от 1 328 метра. 

Изпълнителите, които ще извършват строително – монтажните дейности, са ДЗЗД „Строителство 2018“, „Маридел 2012“ ЕООД, „Климатроник“ ЕООД, „Инфра експерт“АД, „Хидрострой“, „Пътно строителство“ АД.

 Очакванията са до около 10-и август рехабилитацията и по шестте улици да е приключила.

Йорданов допълни, че предстои  ул. “Витоша” да бъде завършена. Тази седмица се очаква да започнат дейностите на ул. “Панайот Хитов”. 

На 14 май, вторник, от 17.30 ще се проведе разяснителна кампания с Йордан Йорданов, част от общинската администрация и строители. Гражданите ще имат възможността да получат подробна информация относно рехабилитацията на улиците „Максим Горки“, „Стоян Михайловски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Срещата ще се проведе на площад “Стария орех”, пред Общинския младежки център “Захари Стоянов”.