Млади каратеки от Каварна се завърнаха с 9 медала от Национален турнир в Свищов

3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха младите каратеки от Клуб по бойни спортове „Калиакра” на Международния турнир за купата „Алеко” в Свищов.

Млади каратеки от Каварна се завърнаха с 9 медала от Национален турнир в Свищов

В първенството се включиха над 500 състезатели от 21 клуба от България, Румъния и Русия. КБС „Калиакра” беше представен от 9 млади спортисти, които завоюваха 9 медала в стиловете ката и кумите както отборно, така и индивидуално.



Шампиони в Международния турнир са Ая Франк и Габриела Дончева. Отборът на момичетата до 10 години също грабна златото в стил „кумите”. Вицешампиони са момичетата до 12 години и Ая Франк, която окичи гърдите си и със сребърен медал. На почетното трето място се наредиха Йована Касабова, Симона Атанасова, Кристияна Панайотова и отборът на момичетата до 10 години в стил ката.

Треньорът на КБС „Калиакра” сенсей Ариф Арифов сподели, че това е един от най-силните турнири в България, защото в него участват много добри клубове. Въпреки голямата конкуренция и огромното напрежение младите каратеки на Каварна се справиха отлично – 9 участници спечелиха 9 медала. Сенсей Арифов пожела на своите възпитаници да продължават да следват пътя, по който са тръгнали и да са здрави, за да могат да покоряват всичките си цели. На младите каратеки им предстоят още много състезания през годината.

Следващият висок връх в спорта, който ще покорят е Световното първенство по Шотокан Карате До, което ще се проведе от 24 до 26 май в Букурещ.