Добрич се включва в Световния ден на предизвикателството с пешеходен туризъм

Световният ден на предизвикателството ще бъде отбелязан с пешеходен туризъм по алеите на СК „Простор“.

Добрич се включва в Световния ден на предизвикателството с пешеходен туризъм

Проявата е организирана от Община Добрич съвместно с ОП „Спортни имоти“. Тя ще се проведе на 10 май в СК „Простор“. Стартът на мероприятието ще бъде даден в 10.00 ч. пред зала „Добротица“. Всички желаещи да се включат в спортната проява ще  изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на СК „Простор“, достъпен за всички, независимо от пола и възрастта. 
Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти.

За 27-ти пореден път Българската асоциация „Спорт за всички“ организира Световния ден на предизвикателството с подкрепата на Министерство на младежта.

Събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българската асоциация  „Спорт за всички“.     Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване.

За участниците в спортния празник е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон  може да участва всеки.

Наградите са тениски, раници, топки, ракети за бадминтон и въженца за скачане, осигурени са от Българската асоциация „Спорт за всички“ и  Община Добрич.