За шампионата на чук в Швеция се класира Никола Михов

Девет медала грабнаха атлетите на СКЛА „Добрич“ от турнир „Дионисополис“

За шампионата на чук в Швеция се класира Никола Михов

Представителят на СКЛА „Добрич“ Никола Михов изпълни целта-минимум, поставена от ръководството на клуба, а именно да покрие норматива за участие на европейското първенство по лека атлетика за юноши до 23 години. Добруджанецът стори това по време на турнир „Дионисополис“ в Балчик, където финишира първи в хвърлянето на чук при мъжете.




Той изпрати уреда на 66.34 м, като по този начин придоби право да представя България на шампионата на Стария континент през юли в Швеция. Втори в дисциплината край морето се нареди друг добрички състезател – Даниел Джахани. В седмото издание на турнир „Дионисополис“, организиран от СКЛА „Черно море – 2005“, избраниците на треньора Галин Костадинов завоюваха още седем медала.


Със сребро при юношите под 18 години на чук с личен резултат се окичи Ивайло Иванов. Две сребърни отличия при девойките във възрастта в мятането на диск и хвърлянето на чук спечели Ема Добрева. С победата на диск при юношите под 16 години се поздрави Тодор Петров, който завърши втори на чук. А съотборникът му Драгомир Иванов финишира втори в мятането на диск. Убедителна победителка във хвърлянето на чук при момичета до 14 години стана Киара Георгиева. Голяма част от тези състезатели в края на седмицата ще се включат в два турнира, които са в събота във Варна и Русе.