С празни ръце в Кърджали останаха добруджанци

Тимът на „Арда“ продължава битката за елита след минимална победа

С празни ръце в Кърджали останаха добруджанци

Футболистите на „Добруджа“ не успяха да достигнат до така желаната точка на терена на „Арда“. Отборът от Кърджали, който не крие амбициите си да финишира на местата за бараж във Втора лига и да попадне в елита от есента, се наложи с минималното 1:0. Срещата от XXVI кръг в южния град се състоя пред повече от 2000 зрители, хубаво време и отлични условия за игра.




На терена за добруджанци не се появи Тодор Паланков, който бе съхранен, тъй като има натрупани жълти картони и при нов такъв може да е аут за предстоящите решителни срещи. Териториалният натиск на домакините през първото полувреме им позволи единствено да достигнат до греда от пряк св. удар в 22-ата минута. В останалото време до почивката добруджанци се бранеха организирано и почти не допускаха голови опасности пред Стефано Кунчев.

Ситуацията на игралното поле през втората част не се различаваше съществено до 67-ата минута. В нея домакините получиха право да изпълнят фаул от около 25-36 метра. Зад топката застана Пламен Крумов, който шутира остро, топката рикошира в стената от добрички състезатели и се оплете в мрежата за 1:0. Попадението принуди „жълто-зелените“ да тръгнат по-смело в атака и да пренесат действията пред съперниковата врата. Реален шанс да изравни в 78-ата мин. се откри пред Петър Тончев. Офанзивният състезател излезе очи в очи с Иван Караджов, но не успя да преодолее стажа на „Арда“. На финала на мача добричлии изпълниха 4-5 ъглови удара, като най-близко до целта бе Кристиан Пешков, чийто удар с глава премина опасно край страничния стълб.

В крайна сметка тимът от Южна България прибави 3 точки към актива си и излезе на второ място в красирането, а гостите от Добрич са последни - при три оставащи мача до края на първенството.

„Добруджа“ игра в състав: Ст. Кунчев, Кр. Пешков, М. Венков, Т. Колев, Кр. Григоров, Ян. Андреев, Н. Минков /59 - Р. Кръстев/, Д. Кадир /47 - Г. Колев/, Ет. Кабобола /76 - М. Кирилов/, Кр. Петков, П. Тончев.