Финал преди финала играят хандбалистите

Добричлии се изправят срещу „Чардафон“ в трети решителен двубой

Финал преди финала играят хандбалистите

Пред хандбалистите на „Добруджа“ се открива реален шанс да спорят за златните медали в тазгодишното първенство на България. За да достигнат до девети финал в историята на клуба, „жълто-зелените“ трябва да преодолеят утре /26 април/ у дома състава на „Чардафон“. Двубоят в зала „Русалка“ е с начало 15,00 часа и е трети заключителен от полуфиналната серия.



Резултатът до момента е 1-1, като съставите си размениха по една победа съответно в Добрич и Габрово. Добруджанци придобиха право да играят два пъти пред собствена публика заради по-предното си класиране през редовния сезон в „А“ РХГ. Обнадеждаващото в добричките редици е, че всички състезатели са здрави и готови да дадат най-доброто от себе си за успеха в решителната битка.

Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев заяви, че подготовката за мача върви нормално и не се съмнява във възможностите на избраниците си. Момчетата са мотивирани да се представят на ниво и да зарадват привържениците ни. Познаваме се добре със съперника, като не очаквам съществени изненади от тактическо естество. Считам, че ще спечели този, които излезе пределно мобилизиран на игралното поле и желае повече победата. Надявам се да сме ние, защото на наша страна е домакинският фактор, който в тази фаза не е за пренебрегване. Предвид това, входът за зрители е свободен и очакваме най-верните ни фенове отново да заемат места по трибуните и да ни подкрепят, призова клубният шеф.

При успех добричките хандбалисти ще си осигурят сблъсък на финала срещу действащия шампион „Локомотив“ /Варна/, отстранил набързо в другия полуфинал съгражданите си от „Спартак“ с 2-0. Първият дуел за титлата, където също се играе до две победи, е насрочен от БФХ за 4-5 май.