Закланото момче в София дължало пари на убиеца си

Момчето, което бе открито мъртво вчера в София дължало пари на 16-годишния младеж, заподозрян за убийството. Това е една от основните версии за мотива на тежкото престъпление.

Закланото момче в София дължало пари на убиеца си
Спор за пари между деца може да се окаже в основата на поредното тежко убийство в София.

Младеж на 16 години наръга смъртоносно с нож 12-годишно момче посред бял ден на бул. "Ботевградско шосе", в близост до обръщалото на трамвай 22. Сигналът за убийството е бил подаден малко преди 16,00 ч и към мястото е изпратен екип, който открива тялото на детето.

След кратко преследване екип на охранителна фирма задържал 16-годишния младеж, който бягал от мястото и бил с петна от кръв по дрехите.

Задържаният заподозрян е на 16 години и има криминална регистрация в полицията за кражба. Двамата са се познавали и преди да се стигне до убийството е имало скандал и борба между тях.

Полицията проверява версията, че в основата на убийството стои невърната сума пари, която убитото дете дължало на 16-годишното момче.

"Проверява се дали това не е защитна версия на задържания на местопрестъплението младеж", заяви шефът на СДВР Валери Йорданов пред БНР. По думите му е странно и какво са правили две деца в този район. Входът, през който се влиза в тунела е сред буренак, встрани от булеварда и е доста трудно достъпен. Има и останки от недостроена сграда в близост.