Последен шанс да остане в борбата за оцеляване има „Добруджа“

Разтрогналият по взаимно съгласие молдовец Валериу Тирон отпада за „Поморие“

Последен шанс да остане в борбата за оцеляване има „Добруджа“

Пред футболистите на „Добруджа“ се предоставя един от последните шансове да останат в борбата за оцеляване във Втора лига, имайки предвид развоя от съботните мачове в първенството. „Жълто-зелените“ се нуждаят от задължителна победа в неделното домакинство срещу „Поморие“, с което ще се изравнят по точки с „Пирин“ /Благоевград/ и ще се доближат на точка-две до три отбора, които са над чертата.


Двубоят на добруджанци е втори за седмицата, след като в сряда бе постигнат втори успех в шампионата пред собствена публика срещу „Ботев“ /Гълъбово/ с минималното 1:0. Предстоящият черноморски съперник е воден от добричлията Радослав Боянов, като с изявите си до момента е сред приятните изненади в групата и по никакъв начин не е застрашен професионалният му статут. Твърдо от групата на „Добруджа“ за срещата отпада Валериу Тирон. Атакуващият халф от Молдова, който бе привлечен през зимната пауза, е разтрогнал през седмицата договора си с клуба по взаимно съгласие. Една от причините за раздялата е трудната адаптация и честите травми на полузащитника, които са в разрез с целите и идеята на ангажирането му. В сметките на старши треньора Радослав Георгиев не влизат също контузените Кристиян Димитров и Николай Петров, които тренират по индивидуална програма. 

За „Поморие“ на терена на стадион „Дружба“ няма да се появи водещият реализатор на отбора и четвърти в листата на голмайсторите във Втора лига Живко Петков. Нападателят остава извън състава заради натрупани жълти картони, а състезателните му права са спрени от БФС за две срещи. За главен съдия на неделния мач, който е с начало 17,00 ч., е назначен Красимир Кръстев от Шумен. За негови асистенти са определени Мартин Мачев и Здравко Николов.

От ръководството на ФК „Добруджа“ се надяват отново да получат подкрепа от верните привърженици на тима, които въпреки неблагоприятното развитие на сезона, не са изоставили нито за миг любимците си и продължават да вярват в оцеляването.