Каварненец ще лежи 6 месеца в затвора заради хулиганство

Той ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим.

Каварненец ще лежи 6 месеца в затвора заради хулиганство

Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди изцяло присъда на Районен съд - Каварна, с която мъж от същия град е осъден на 6 месеца затвор за хулиганство. Той ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим. На подсъдимия е наложено и наказание „обществено порицание“, което следва да бъде обявено на страниците на общинския вестник в Каварна.


34-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 14 и 15 ноември 2016г., в Районното управление на МВР в Каварна, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. В двата поредни дни мъжът крещял, ругаел и заплашвал полицейски служители, събличал се гол, демонтирал осветително тяло в изолаторното помещение и блъскал по вратата. Подсъдимият бил задържан, след като в полицията се получил сигнал, че нарушава издадена срещу него заповед за защита от домашно насилие. Непосредствено след вкарването му в сградата на районното управление той започнал да се държи непристойно и провокативно.

Окръжният съд извърши цялостна проверка на обжалвания съдебен акт и прие за безспорно установено, че подсъдимият е демонстрирал поведение, което противоречи на установените в обществото морал и порядък и което е провокирано от хулигански подбуди. Проявите на мъжа се характеризират с висока степен на обществена опасност, тъй като са осъществени в сградата на полицейско управление и са били насочени към полицейски служители - органи, които по закон са натоварени с охраняването на обществения ред и спокойствие, коментира в решението си въззивният съд. Съдебният състав прецени, че наложеното на мъжа наказание правилно е било съобразено и с обременено съдебно минало на подсъдимия, който има 11 осъждания за разнородна престъпна дейност.

Решението на Окръжния съд е окончателно.