Невидима заплаха: Цигани атакуваха линейка с камъни, мислели, че идва да ги корми

Линейка е била атакувана с камъни в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив. Ромите помислили, че това е мистериозната линейка, за която пишело, че обикаля села, за да изкормва деца и майки за органи.

Невидима заплаха: Цигани атакуваха линейка с камъни, мислели, че идва да ги корми
Уплашени от слух за мистериозна линейка, която обикаля пловдивски села, за да изкормва деца и майки за органи, цигани в "Столипиново" атакуваха с камъни кола на "Спешна помощ".

Това съобщи на специална пресконференция в Пловдив зам.-шефът на полицията в града Костадин Баков.

"Образувана е проверка в районните управления на полицията в село Труд и град Стамболийски. Досега няма данни да са намерени такива трупове", заяви Баков.

По думите му, създалата се истерия довежда до загуба на една от малкото за областния град линейки. До момента в полицията нямало данни за скрити трупове и всеки инцидент се съобщавал в полицейските бюлетини ежедневно.

"Данните, с които разполага полицията, са, че този слух идва от Пазарджик, където също „била обикаляла мистериозната линейка", допълни Баков и изрази надежда слухът скоро да отмине и хората да се успокоят. Въпреки това проверките на полицията, образувани заради публикациите, ще продължат.