Оставят в ареста мъж, разследван за кражба на автомобилни гуми

Окръжният съд в Добрич остави без уважение молбата на мъж от село Лясково за изменение на наложената му от Добричкия районен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Оставят в ареста мъж, разследван за кражба на автомобилни гуми

49-годишният И.Г. е привлечен като обвиняем за това, че на 14 февруари т.г., в Лясково, при условията на опасен рецидив, е извършил кражба в съучастие с двама непълнолетни. От частен имот в селото били откраднати 2 автомобилни гуми, заедно с джантите и меден проводник. Според обвинението мъжът е действал като подбудител и помагач.




След анализ на данните по делото Окръжният съд счете, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление. В определението си съдът коментира, че в конкретния случай престъпното деяние е било осъществено в съучастие с двама непълнолетни, които до момента не са били криминално проявени, а задържаният, според обвинението, е съумял да ги подбуди към престъпление и да спомогне за осъществяването му. Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.