За медалите от зала „Русалка“ тръгват хандбалистите

Добруджанци спорят с „Чардафон” /Габрово/ в полуфиналните плейофи

За медалите от зала „Русалка“ тръгват хандбалистите

Хандбалистите на „Добруджа“ взеха така важната победа в последния XVIII кръг от редовния сезон в „А” РХГ срещу „Фрегата“. Успехът с 26:20 стана факт при завръщането през уикенда на „жълто-зелените” в зала „Русалка”. Благодарение на него добричлии финишираха на втора позиция, като в полуфиналната фаза на първенството ще спорят с тима на „Чардафон”.



В заключителния кръг габровци отстъпиха с 23:25 пред „Осъм” /Ловеч/, но въпреки това останаха трети в подреждането. Първият сблъсък между „Добруджа” и „Чардафон” е определен да се състои на 6 април /събота/ в зала „Русалка”. Вторият двубой ще е в Габрово на 13 април, а ако се стигне до трети заключителен мач /в серията се играе до две победи/, той ще се проведе на 26 април /петък/ в „Русалка“. В другата полуфинална двойка лидерът от редовния сезон - „Локомотив” /Варна/ ще води борба за надмощие със съгражданите си от „Спартак”, наредили се четвърти в таблицата.

Срещу „Фрегата” добричките състезатели се изявяваха пред местна публика след 5-месечна пауза. Този фактор мотивира играчите в жълто и зелено да дадат най-доброто от себе си и да не разочароват привържениците си. Домакините решиха изхода от мача срещу бургазлии още през първата част, когато се оттеглиха на почивка при резултат 13:6. През второто полувреме картината на полето не претърпя особени промени и избраниците на треньора Георги Андреев логично ликуваха. Предвид реалностите, наставника изтъкна, че намирането на място в четворката е добро постижение. Но трудното тепърва предстои, а именно битките по пътя към медалите.

Най-резултатен за „Добруджа“ след завръщането в зала „Русалка” беше Пресиян Русенов, приключил с 6 гола на сметката си. Пет попадения във вратата на съперника от Бургас отбеляза Стефан Ефтимов, появил се в игра за домакините през второто полувреме.