До бронз достигнаха двама боксьори при дебюта си

Юношите на БК „Добруджа” кръстосаха ръкавици на ринга в Кърджали

До бронз достигнаха двама боксьори при дебюта си

Още при дебюта си в групата на юношите /15-16 год./ двама боксьори на БК „Добруджа” успяха да се преборят за бронзови медали. Това стана на ринга в Кърджали, където се състояха срещите от I кръг на държавното лично-отборно първенство и турнир за купа „България”.


На почетната стълбица в южния град се качиха Мирослав Демиров /48 кг/ и Стелиян Страхилов /70 кг/, отстъпили пред съперниците си в полуфиналната фаза на надпреварата. Треньор на добричките състезатели е Явор Карчев, който даде висока оценка за цялостното поведение на избраниците си между въжетата. Предвид факта, че момчетата се изявяват за първа година в тази възрастова група, те проявиха старание и се придържаха към тактическите задачи. Все още им липсва обиграност и опит, който е въпрос на време да натрупат. Надявам се до втори заключителен кръг през есента да изчистим пропуските, което да се отрази положително и върху класирането на боксьорите, е мнението на наставникът.

Идната седмица за битки на ринга в Русе излизат девойките и жените. Те ще си оспорват призовите места и медалите в лично-отборния шампионат и турнира за Купата на България. Ръкавици край река Дунав ще кръстосат четири състезателки от БК „Добруджа”, които ще бъдат предвождани от треньора Веселин Марков.