За 65 000 лева обновиха детска градина „Зорница” в село Батово

Изградена е допълнителна пристройка заради нарасналия брой деца

За 65 000 лева обновиха детска градина „Зорница” в село Батово

Официално отриване на обновената детска градина „Зорница” в село Батово ще се състои утре от 10.30 часа, съобщават от Община Добричка. На тържеството ще присъстват кметът на Общината инж. Тошко Петков и кметският екип.

Към съществуваща сграда е изградена пристройка за разширение на детската градина. Заради нарасналия брой на децата, които посещават ДГ „Зорница”, е осигурено помещение за самостоятелна спалня, свързано със занималнята. Капацитетът на новото помещение е за 25 самостоятелни легла. Монтиран е нов климатик за неговото отопление. Направено е освежаване и на стените на занималнята. За новоизградената  спалня е закупено изцяло ново оборудване и обзавеждане.

Обновяването на ДГ „Зорница” е на обща стойност около 65 000 лева, изцяло осигурени от бюджета на Община Добричка.

В ДГ „Зорница“ в село Батово децата вече се възпитават и обучават в много по-приветлива обстановка, има условия, които им осигуряват удобство и комфорт - както за занимания и игри, така и за почивката им. Сред основните приоритети в дейността на ръководството на Община Добричка са усилията за подобряване на условията и за превръщането на училищата и детските градини в привлекателно място за най-малките жители.