Турнирът по борба в Добрич е на 6 април

Осем таланти от СК „Добруджански юнак“ излизат на тепиха в международен турнир

Турнирът по борба в Добрич е на 6 април

Превърналият се в традиционен турнир по борба, който организира СК „Добруджански юнак“, тази година ще се проведе на 6 април. За това информира президентът и старши треньор в добричкия клуб Петър Петров. Срещите ще се състоят в зала „Добротица“, където за призови места ще спорят и участници от Румъния.


Преди това, в края на седмицата името на местната борцова школа в международният турнир „Злати Ройдев” ще защитават 8 състезатели. На тепиха в 18-ото издание на надпреварата в Гълъбово ще се изявяват момчета /14-15 год./. От чужбина участие са потвърдили представители на Грузия, Унгария, Италия, Туркменистан, Турция, Македония, Румъния, Гърция и Молдова. Техническата конференция е в петък, е самите схватки в отделните категории при свободняците са в събота и неделя. Треньор на добричките таланти е Драгомир Стойчев, който очаква достойно представяне от избраниците си. Завоювани медали от първенствата на страната вече имат братята Дилян и Дарин Дичкови, които ще мерят сили в кат. до 41 кг. Същото при 85-килограмовите състезатели се отнася за Едис Джеват и Искрен Виденов, както Ивелин Ивелинов /47 кг/.

Заслужилият треньор Петър Петров обяви, че след близо петгодишна пауза борци от клуба отново ще спорят за отличия в Гълъбово. Прекъсването се дължи на факта, че по различни причини не разполагахме с пълни състави, което определено объркваше плановете ни. В момента имаме здраво ядро от състезатели във възрастта, които могат да сверят часовниците си със силни съперници. Хубавото е, че те ще продължат международното съперничество и пред добричка публика, където ако не по-лесно, ще им е доста по-комфортно, е категоричен предводителят на „юнаците“.