Голямата награда за хореография и четири първи места за „Алексия” от международен шампионат в Русе

За пореден път спортен клуб „Алексия” с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова се представи отлично в международна танцова надпревара.

Голямата награда за хореография и четири първи места за „Алексия” от международен шампионат в Русе

Талантливите възпитанички на клуба участваха в открития международен танцов шампионат Моvmnt International Dance Competition, който се проведе в продължение на три дни в Русе. СК „Алексия” завоюва четири първи места с четирите танца, с които се представи, и голямата награда за хореография с танца „Dance Stars”.




Участвахме със 75 деца в три формации - Мини, Звездички и Голяма група, разказа за Добрич онлайн Севдалина Мавродиева-Нейкова. В Мини с треньор Ваня Колева децата спечелиха първо място с танца „Пингвини”. Добричкият клуб участва с малки танцьорки на 4 и 5 години – от детските градини. Те мериха сили с момичета до 12 години.

Две първи места завоюва група „Звездички” с треньор Севдалина Мавродиева-Нейкова – с танците „Dance Stars” и „Скорпиони”. И звездичките бяха най-малки сред участниците в категория Джуниър – от 12 до 16 години, децата от Добрич са основно 12-годишни.


Първо място спечелиха и по-големите момичета на „Алексия” с треньор Севдалина Мавродиева-Нейкова също в категория Джуниър – от 12 до 16 години. Те станаха победители с танца „Луди ноти”.

В третото издание на Моvmnt International Dance Competition в Русе взеха участие около 1 500 изпълнители от над 10 държави. Сред тях бе и балетът на „Сан Ремо”. Танцовият шампионат се проведе в „Канев Център” при перфектна организация, сподели Седвалина-Мавродиева Нейкова. Това е най-силният шампионат, в който сме участвали  досега в България, допълни тя.