Съдбата обърна гръб на "Калиакра“

И с деветима играчи каварненци водиха битка до последно на терена на „Тополи“

Съдбата обърна гръб на "Калиакра“

Срещите от XVII кръг в Североизточна трета лига преминаха с променлива успеваемост за отборите от Добричка област. Очакванията, че тимът на „Калиакра“ ще се поздрави с успех на терена на „Тополи“ от едноименното селище в близост до Варна, бяха разсеяни през първото полувреме от съдията, неумението на футболистите да се възползват от головите ситуации и донякъде от ...съдбата. Вместо каварненци да поведат дори с класически резултат след четвърт час, те си отбелязаха нелеп автогол във вратата на нищо неподозиращият Димитър Илиев - 1:0.



След попадението реферът изгони последователно и двамата централни бранители на гостите – Иван Стоянов и Кристиян Ивелинов. Въпреки негативното развитие, в оставащите минути до края на двубоя българското „Каляри“ затрудни максимално съперника, а реална възможност да изравни имаше Кристиян Арсовски. В крайна сметка резутатът остана непроменен и домакините прибавиха 3 точки към актива си.

Треньорът на „Калиакра“ Красен Петков каза, че липсата на късмет и някои странични фактори са лишили отборът му минимум от равенство в мача. Отдавна не ни се беше случвало да загубим при липсата на голови опасности пред нашата врата. Но явно таки ни е било писано в този ден, като най-лошото е, че за предстоящото домакинство срещу добре окомплектования състав на „Хитрино“ няма да мога да разчитам на двама от централните ни защитници, наказани за една и три срещи. Все пак не сме отписали двубоя и до последно ще се стремим да намирим място в призовата шестица преди заключителната фаза на първенството, е непримирим наставникът. 

На стадиона в Тервел в този кръг се срещнаха „Септември“ и новаците в групата от „Устрем“ /Дончево/. Домакините спечелиха с 6:1, но гостите поддържаха интригата, след като намалиха на 1:2. Тогава съдията изгони бранителят на дончевци Никола Тодоров, който инстинктивно се предпази от топката на голлинията след близък силен шут на съперник. Последва червен картон и реализирана дузпа от страна на тервелчани, с което интригата окончателно бе убита. Точни за „Септември“ бяха Симеон Митев, Стефан Стефанов, Дейвид Филипов, Станимир Андонов, Танер Юсню и Георги Йорданов.

Почетното попадение за „Устрем“ реализира дебютантът Виктор Георгиев. В неделя в Дончево гостува „Ботев“ /Нови пазар/, а в същия ден футболистите от Тервел имат визита в Шумен, където се изправят срещу единайсеторката на опашкарите от „Волов“.