Инфарктен тайбрек реши битката в зала „Добротица“

„Добруджа 07“ спря лидера „Хебър“ и взе реванш за есенната загуба в Пазарджик

Инфарктен тайбрек реши битката в зала „Добротица“

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ преодоля с 3:2 гейма лидера в Суперлигата „Хебър“ /Пазарджик/ и се изкачи до 4-ото място във временното класиране, два кръга преди края на редовния сезон. В отделните части добричлии надделяха в мача от ХХ кръг с 26:24; 23:25; 25:17; 18:25 и 19:17 точки. Така домакините взеха реванш за есенната загуба със същия резултат в Южна България.


Добруджанци влязоха колебливо в двубоя, но подкрепяни от вярната си публика в зала „Добротица“ преодоляха пасив от 11:17. Постепенно избаниците на треньора Пламен Христов не само успяха да изравнят в първия гейм, но и осъществиха обрат за крайното 26:24. През втората част гостите взеха инициативата още в самото началото и не я изпуснаха до края, за да изравнят след 23:25 в своя полза. В третата част събитията на игралното поле отново бяха под контрола на домакините, които я затвориха след 25:17. Състезателите на „Хебър“ не се предадоха и след средата на четвъртия гейм успяха да наложат волята си, за да доведат нещата до тайбрек.

Решителният гейм се разви инфарктно и вървеше точка за точка до 17:17. Последваха отлични изяви в добричките редици за 19:17 и крайното 3:2 за победа №13 при оставащи два мача до края на редовния сезон. В тях добричлии гостуват на „Пирин“ /Разлог/ и приемат у дома съседите от „Черно море“ /Варна/.  

„Добруджа 07“ игра в състав: Ал. Мжелски, В. Чернокожев, Д. Чавдаров, Ал. Кордев, Д. Ковач, Иг. Антанюк, Н. Тодоров – либеро /Г. Николов, В. Костадинов/.