„Урок за България“ по повод Националния празник проведоха възпитаниците на училището за таланти в Добрич

Тържествен „Урок за България“ по повод Трети март – националния празник на страната ни, проведоха вчера възпитаниците на СУ „Св. Климент Охридски“ в двора на училището и на площад „Свобода“.

„Урок за България“ по повод Националния празник проведоха възпитаниците на училището за таланти в ДобричВ празничния „урок“ взеха участие ученици от 1 до 12 клас. Ученици от седмите класове с ръководител Радостина Калчева рецитираха гордо патриотични стихове. Ученици с поп и джаз пеене с ръководител Милена Пеева също повдигнаха възрожденския дух на всички присъстващи в изпълнение на „Хубава си моя горо“.

10 „а“ клас участваха с компилация от патриотични песни под ръководството на Силвия Павлова.


Детска вокална група „Малките климентовци“ с ръководители Андреана Димитрова и Иванка Стратиева продължиха урока по родолюбие, последвани от детска вокална група с ръководител Мария Димитрова.

Най-малките от 1 „д“ клас тържествено рецитираха „Аз съм българче“ и предизвикаха бурни емоции у присъстващите.


Танцови състави с ръководители Николай Манев и Светлин Куцаров продължиха програмата като горди възрожденци. „Урок за България“ завърши с право хоро, което е част от традициите на Фамилия Охридски и всички присъстващи с радост се включиха.