ЧСУ „Леонардо да Винчи“ организира училищен кръг на националното състезание "Spelling Bee 2019"

Училищният кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език "Spelling Bee 2019" ще се проведе на 1 март, от 13:30 часа в ЧСУ „Леонардо да Винчи“ в Добрич.

ЧСУ „Леонардо да Винчи“ организира училищен кръг на националното състезание "Spelling Bee 2019"

Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 23 февруари до 1 март в близо 300 училища в страната. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания на 23 или 24 март.



"Spelling вее" е състезание за ученици от 5-7 клас, в което състезателите спелуват, т.е произнасят, различни думи на английски език буква по буква. Думите за състезанията се подбират от предварително обявен списък с 500 думи. Ако състезателят спелува думата правилно, той преминава в следващия кръг, където се състезава с останалите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада. Spelling вее е състезание с елиминиране и последният останал състезател се обявява за победител.

ЧСУ "Леонардо да Винчи" е домакин на състезанието, в което може да се включите като публика. То ще се проведе в Арт зала - Леонардо в посочения ден и час.

Националното състезание по правопис на английски език (Bulgarian National English Spelling Bee) се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС  в партньорство с фондация “Америка за България”.