Трима добрички футболисти са под въпрос за „Локо“ /Сф/

Бранеков се прибра за лечение в столицата заради проблем с петата

Трима добрички футболисти са под въпрос за „Локо“ /Сф/

Участието на трима футболисти на „Добруджа“ е под въпрос за срещата от XIX кръг във втория ешелон при гостуването на „Локомотив“ /София/. На облекчен режим поради здравословни проблеми продължават да се готвят Кристиян Петков, Тодор Колев и Атанас Куманов. Най-сериозно се очертава състоянието на последния, напуснал принудително игралното поле в 68-ата мин. в дебютния пролетен двубой с „Локомотив” /Горна Оряховица/ - 0:0.




Със сигурност на терена на „железничарите” в столичния квартал „Надежда“ няма да се появи Александър Бранеков. Макар че опитният бранител започна от първия ден на зимната подготовка тренировки с добричлии, той така и не успя да запише участие в контролите. Причината е, че защитникът не можеше да се подложи на максимални натоварвания заради травма в петата. Бранеков провеждаше предимно занимания във фитнеса, като опитите му да борави с топка и да се готви наравно със съотборниците си бяха откъслечни. След направен обстоен медицински преглед чрез ядрено-магнитен резонанс е установено, че увреденият участък е в петата на ходилото, а не в ахилесовото сухожилие, каквито са първоначалните съмнения. При това положение от треньорският щаб на „жълто-зелените” са позволили на Бранеков да се прибере в София, където да се подложи на интензивно лечение. В зависимост от състоянието му ще се преценява дали може да се включи в игра в някои от мачовете до края на сезона във Втора лига.

Предстоящото изпитание пред добричлии, които ще водят битки за оцеляване в групата до края на първенството, е в събота. Амбициите за спасение на добруджанци не са мираж, като в тази връзка се правят постъпки за ангажиране на нови попълнения. Тъй като 28 февруари е заключителната дата, до която могат да се картотекират нови футболисти в БФС, не е изключено часове преди затваряне на трансферния пазар жълто-зелената фланелка да облекат нови подкрепления. Както е известно, един от вариантите е бразилският централен нападател Габриел до Кармо, който за последно се състезава в Гърция.