Тръгна делото по скандала "Суджукгейт" срещу екс депутата Живко Мартинов

Все още не е решено дали премиерът ще бъде извикан на разпит

Тръгна делото по скандала "Суджукгейт" срещу екс депутата Живко Мартинов

В спецсъда тръгна делото срещу бившия народен представител от Добрич Живко Мартинов за изнудване. Прокуратурата твърди, че той искал от името на премиера 4 тона месни продукти - основно суджук, от местния бизнесмен Антон Проданов. Той от своя страна поиска да се конституира по делото като граждански ищец и предяви иск за близо 36 000 лева.
Пред журналисти Проданов обясни, че след акцията бизнесът му фалирал. А това станало чрез непрестанни проверки и ревизионни актове, като се използвал ресурсът на държавата.

Прокурорът по делото Петър Белчев обясни, че в рамките на разследването все пак не е проверявано дали четирите тона месо са стигнали до "високи хора" в ГЕРБ, както пише в обвинителния акт. В същото време от разследването били отделени материали, от които са образувани други дела.

Адвокатът на Мартинов Христо Ботев обясни, че все още не е решил дали да настоява за разпит на Бойко Борисов. Не ставало ясно от обвинителния акт дали колбасите все пак са стигнали до премиера. Не ставало ясно и дали изобщо е произведен въпросният суджук. Иначе Проданов имал сериозни проблеми с бизнеса си много преди случая с Мартинов. Бизнесменът все още дължал пари за наем на бившия депутат.

Източник: dnes.dir.bg

Снимка: Булфото