Велев няма да води отбора срещу срещу „Локомотив” /Сф/

До Кармо не тренира с „жълто-зелените“, урежда си документите за картотекиране

Велев няма да води отбора срещу срещу „Локомотив” /Сф/

Старши треньорът на „Добруджа” Емил Велев няма да стои на пейката и да води отбора в предстоящото гостуване от XIX кръг във Втора лига на стадиона на „Локомотив” /София/. До подобно развитие се стигна, след като наставника получи санкция от Дисциплинарната комисия към БФС. Освен, че няма  да не седи на резервната скамейка за 1 среща, той е глобен с 375 лева.



Като основание за наказанието към Емил Велев се посочва напускането на треньорската зона и самоволно навлизане на терена в края на домакинския мач с „Локомотив” /Г. Оряховица/. Афектиран от постоянното бавене на играта от съперника, треньорът премина с по-малко от метър тъчлинията, за да подаде топката. По този начин „жълто-зелените” ще бъдат предвождани в събота от Радослав Георгиев. Обстановката в столичния квартал „Надежда” не е непозната за помощника на Велев, тъй като преди да дойде в Добрич е работил при „железничарите”.

Извън сметките за двубоя с „Локо” /Сф/ почти сигурно отново остава бразилецът Габриел до Кармо. Централният нападател дори не тренира вчера с добруджанци с идеята да придвижи по-бързо изискваните в БФС документи за картотекиране. Един от най-важните сред тях, който се бави,  е т.нар. жълта карта. Международнят футболен паспорт трябва да пристигне у нас от Гърция, където „кариоката” рита за последно.