Ученици от ПГ ТОЛП подредиха изложба на ръчно направени мартеници в Областна администрация

Учениците и учителите от Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост внесоха цветно пролетно настроение в Областна администрация Добрич.

Ученици от ПГ ТОЛП подредиха изложба на ръчно направени мартеници в Областна администрация

Младежите и техните преподаватели подредиха изложба от ръчно изработени мартенички в навечерието на най-чакания пролетен празник – Баба Марта. Сред експонатите са както традиционните Пижо и Пенда, така и икебани с цветя и мартеници, картички с пожелания.

Директорът на ПГ ТОЛП Нели Петрова сподели, че в изработката на традиционните бели и червени сувенири са се включили с много ентусиазъм и желание ученици от 8 до 12 клас. Децата вложиха много старание в изработката на мартеничките, сподели Петрова.


Красивите мартенички и картички ще гостуват в Областна администрация два дни – 27 и 28 февруари 2019 г. На 1 март децата ще вземат красивите изделия и с тях ще зарадват институции в града. Мартенички за ръка гимназистите са изработили и ще зарадват ученици в прогимназиален клас от училища в града. Припомняме, че ученици от 9 клас на ПГ ТОЛП поднесоха за празника на влюбените валентинки, изработени от тях със стихове, посветени на любовта от български автори.