Борците от „Добруджански юнак“ блестяха в Сливен

Три отличия грабнаха добричките таланти при момчетата до 15 години

Борците от „Добруджански юнак“ блестяха в Сливен

Талантите от добричкия клуб по борба „Добруджански юнак” се показаха в добра светлина на проведеното в Сливен държавното лично първенство в свободния стил при момчетата до 15 години. Двама от местните състезатели си проправиха заслужен път до финала в кат. д 85 кг. Касае се за съотборниците Едис Джеват и Искрен Виденов, които се окичиха със злато и сребро. Те се показаха като истински бойци, като в елиминациите преди заключителната среща добруджанци надвиха силни опоненти от „Локомотив” /Пд/ и „Димитровград”.




До финалният сблъсък на тепиха в турнира в кат. до 38 кг се добра и Дарин Дичков. В срещата за златото той отстъпи с 0:2 точки пред Ахмед Ахмед – „Черноморец” /Бс/. Братът-близнак на сребърния медалист – Дилян, се класира на пето място. Също пети при 48-килограмовите участници завърши Ивелин Ивелинов. След три последователни победи той загуби от бронзовия медалист Илия Илиев от СК "Станка Златева" /Сливен/. Друг добричлия – Радослав Колев финишира на пета позиция в кат. +85 кг.

За подготовката на състезателите от СК „Добруджански юнак“ в тази възрастова група отговаря многократният шампион на България и перспективен наставник Драгомир Стойчев. Изявите на борците в града под Сините камъни бяха следени също от  заслужилият треньор и президент в добричкия клуб Петър Петров. Той отличи ползотворната работа на своя млад колега, както и представянето на 10-те момчета във възрастта. Разполагаме с ядро от качествени деца, на които ще разчитаме в бъдеще. Това че някои мериха за първа година сили при 15-годишните участници, не се оказа решаващо и всички се постараха да покажат максимума от възможностите си. Не бих се изненадал ако някои от тях бъдат повикани в националния отбор. През 2019 г. предстоят европейско и Балканиада, където не е изключено да има наши представители, изрази оптимизъм Петър Петров. През март „юнаците” ще се включат в държавните лични първенства за кадети и деца, където също ще атакуват призови места и медали.