ФСГ „Васил Левски“ с петиция против закриване на паралелка в училището

ФСГ „Васил Левски“ с петиция против закриване на паралелка „Митническа и данъчна администрация“, съобщават в официалния сайт на учебното заведение.

ФСГ „Васил Левски“ с петиция против закриване на паралелка в училището

Петицията е от учителите на финансово-стопанската гимназия относно решение на Регионално управление на образованието и Областна комисия по заетост през учебната 2019/2020 г. да бъде съкратен с една паралелка приемът в осми клас в добричкото училище.


В нея пише, че никой не е заявил за такова действие и писмено са внесли  приетия на педагогически съвет план-прием за следващата учебна година, че ще е четири паралелки. Оттам посочват и аргумента, че няма яснота относно това по какъв начин е взето това решение и от кого.

През тази учебна година във ФСГ „Васил Левски“ завършват пет професионални паралелки. В петицията от учебното заведение припомнят, че преди четири години приемът във  финансово-стопанската гимназия е намален от 5 на 4 паралелки. А сега отново намален от 4 на 3, уточняват те.

Целият текст може да прочетете (ТУК). От училището призовават гражданите, съгласни с петицията, да дадат своята подкрепа.