За 10 дни запечатаха дискотека в центъра на Добрич

Инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна проверяват търговски обекти в Добрич и областта.

За 10 дни запечатаха дискотека в центъра на Добрич

Мобилни екипи на варненските данъчни проверяват магазини за хранителни и промишлени стоки, плодове и зеленчуци, питейни заведения. Проверките имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си и се извършват както в делничните, така и през почивните дни. 



Фискалните агенти са посетили дискотека в центъра на Добрич, за да проследят дали търговецът спазва законовите изискванията за отчитане на продажбите и установяват, че две от фискалните устройства, обслужващи дейността на дискотеката, са нерегистрирани и са без изградена дистанционна връзка със сървърите на НАП. За това нарушение е наложена принудителна административна мярка-запечатване на обекта за период от 10 дни, а паричната глоба може да достигне до 10 000 лева. Друг търговски обект-бистро в града е поставен под еднодневен физически контрол, за да се установи отчита ли реално оборотите си. От началото на седмицата данъчните са проверили още 11 търговци, при които не са установили нарушения на данъчните закони. Проверките на варненските данъчни продължават както в Добрич, така и на територията на цяла Североизточна България. 

От НАП напомнят, че сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство гражданите могат да подават чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700. Нека лицата, които  подават сигнали и жалби, да посочват своите имена и адрес за кореспонденция, за да бъдат уведомени своевременно за резултата от извършените проверки.

Снимка: rousse.info