Съпрузи загинаха при катастрофа край морето

Автомобил Ауди А5 се удари в автобус на разклона за Иракли. На място загинаха съпрузи, пътували в колата, 11 украински туристи от рейса са леко ранени.

Съпрузи загинаха при катастрофа край морето
Втора катастрофа с автобус за ден взе още две жертви на пътя.

След като сутринта 55-годишен мъж се самоуби като се заби с висока скорост в автобус край Сливница, малко след обяд двама съпрузи загинаха на място, след като се удариха в автобус на пътя Слънчев бряг-Варна, на разклона за Иракли.

Инцидентът е станал около 13.15 часа днес, съобщиха от полицията в Бургас.

Челно са се ударили лек автомобил „Ауди А 5", със софийска регистрация, управляван от 39-годишен мъж от София и автобус „Скания", с бургаска регистрация, собственост на фирма „Шанс Тур" - Царево, превозващ украински туристи от Варна към Южното Черноморие. От пътнотранспортното произшествие на място са загинали водачът на лекия автомобил и 37-годишната му съпруга, също от София.

В болница „Св. Анна" във Варна за преглед са постъпили 11 украински туристи, повечето, от които са с леки контузии в областта на тялото и крайниците.

По първоначални данни се касае за неправилно предприето изпреварване на колона от автомобили, осъществено от водача на лекия автомобил Ауди А5.