Бюджета на Тервел за 2019 година гласуват на заседание на Общинския съвет утре

Първото за годината редовно заседание на Общинския съвет на Тервел ще се проведе утре от 13.30 часа в залата на общинска администрация.

Бюджета на Тервел за 2019 година гласуват на заседание на Общинския съвет утре

На сесията ще бъдат гласувани бюджетът на Общината за 2019 година и разпределението на капиталовите разходи.



Както Добрич онлайн писа, предложението на администрацията е бюджетът за настоящата година да е в размер на 15 милиона лева. Планираните приходи за 2019-а са с 3 млн. лева повече от миналогодишния план в бюджета.

В дневния ред на заседанието е включено приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, през 2019 година. Ще бъде попълнен съставът на ПК "Бюджет, финанси, икономика, европейски фондове, национални и регионални програми".

Предвижда се да бъдат направени промени и допълнения в три наредби. Това са Наредба №1 за спазване на обществения ред, опазването на околната среда, имуществото на гражданите и поддържане чистотата  на населените места на територията на община Тервел, Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Тервел и Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Тервел.