Над 63 фирми са заявили участие в Борсата за семена и посадъчен материал

На 4 февруари „Добрички панаир“ АД за 25-и пореден път ще открие календара на селскостопанските прояви в България със специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът ще продължи до 7 февруари.

Над 63 фирми са заявили участие в Борсата за семена и посадъчен материал

По време на мероприятието земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2019.



Дни преди откриване на изложението над 63 фирми са заявили своето участие. Интересът към агропроявата се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентноспособни на пазара. Нетрадиционно наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература ще бъде представена и селскостопанска техника. 

Официалното откриване е от 10 часа на 4 февруари в СК „Простор“. 

Сред поканените гости са представители на Министерството на земеделието и храните, ДФ „Земеделие“, народни представители, областния управител, кмета на Добрич, председателя на ОбС и други. 

На официална вечеря на 4 февруари от 19.30 часа ще бъдат връчени традиционните награди на „Добрички панаир“ АД.