Трима таланти от Добричка област сред номинираните за наградите на фондация „Димитър Бербатов“

Три деца от Добричка област са вече сред гордите членове на Клуб 2018 на фондация „Димитър Бербатов“ и ще се състезават за наградите за успелите деца на България. Това са Йоан Димитров от Добрич и Паулина Сивкова и Валентин Андреев от Балчик.

Трима таланти от Добричка област сред номинираните за наградите на фондация „Димитър Бербатов“

Тази година инициативата Наградите за успелите деца на България ще се проведе за 11-и път. В момента във фондация „Димитър Бербатов“ всеки може да номинира дете с успехи през 2018 година в три области на изява: наука, изкуство и спорт. 



За 2018 година ще бъдат наградени общо 9 деца: по три във всяка област на изява, по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас). Българчетата от чужбина се номинират и ще бъдат оценявани наравно с децата от училищата в страната.


Паулина Сивкова Сивкова от Балчик се изявява в областта на изкуството, поп и джаз пеене. Ръководител на Паулина е Мила Маврова, която преподава в Общински детски комплекс в Белия град. Талантливото момиче от Балчик е на 14 години, ученичка в 8 клас в НУИ "Проф. Веселин Стоянов" в Русе. Петте топ постижения през 2018 година, за които е номинирана, са: първо място на международния фестивал "Изкуство, таланти, море", Албена, второ място на международен конкурс "Изкуство без граници", Франкфурт на Майн, Германия, две втори места – за пеене и изпълнение на пиано, на международен конкурс "Перлите на Адриатика", Будва, Черна гора, трето място на международен конкурс "Мюзик фор кидс", Яш, Румъния, трето място на международен детски фестивал на изкуствата на английски език "Светът в детските длани", Балчик. 

През 2018 година Паулина участва и в други национални и международни конкурси и фестивали като вокал, с пиано и с рецитаторско майсторство. Започна да изучава актьорско майсторство и да пише свои творби. Момичето е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация "Димитър Бербатов".


Йоан Димитров Димитров от Добрич е на 10 години, четвъртокласник в СУ „П. Р. Славейков“. Областта на изявата му е математика. Негов ръководител е Милена Аврамова. Петте топ постижения, за които е номиниран, са: първо място в регионалното класиране на XXVI Национално Коледно математическо състезание, първо място в областно класиране на XXVI национален математически турнир „Иван Салабашев“, първо място на областния кръг на национално математическо състезание „Европейско кенгуру“, втора награда на финал на Тайландска международна математическа олимпиада (TIMO), Банкок, Тайланд, първо място на ХII областно математическо състезание „Малкият принц“, Варна.

Йоан е вписан в "Дарования" 2017 и "Дарования" 2018 на Община Добрич. Той е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация "Димитър Бербатов". 


Валентин Андрианов Андреев от Балчик е на 17 години, ученик е в 10 клас в СУ "Христо Ботев" в Белия град. Областта му на изява е спорт – състезател е по хвърляне на чук. Негов треньор е Андриан Андреев. Топ 5 от постиженията му, за които е номиниран, са: второ място, сребърен медал и титла "олимпийски вицешампион" на III Младежки олимпийски игри, Буенос Айрес, Аржентина, второ място, сребърен медал и титла "европейски вицешампион" на Европейско първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години, Гьор, Унгария, първо място, златен медал и титла "балкански шампион" (с нов национален рекорд - 83,09 м) на Балканско първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години, Истанбул, Турция, второ място, сребърен медал и титла "балкански вицешампион" (с нов национален рекорд - 73,64 м)  на Балканско първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години, Истанбул, Турция, първо място, златен медал и титла "национален шампион" (с нов национален рекорд) на Национален шампионат по зимни хвърляния, Балчик. 

През 2018 година Валентин печели още 8 златни медала от национални шампионати, международни и национални турнири. Покрива норматив и взема участие в Световното първенство по лека атлетика, където, макар и при по-големите - юноши под 20 години, влиза на финал и се нарежда 10-и в крайното класиране. Още с първото си състезание за годината оглавява световната ранглиста, а в края на 2018-а е с втори резултат в света при юношите под 18 години след световния рекордьор в дисциплината. 

В номинациите за атлет на България е избран за „Изгряваща звезда на България“, а в номинацията за млад спортист на България е класиран седми. От Община Балчик през годината е избиран за „Общественик на град Балчик“, „Лице на града“ и „Спортист №1 за годината“.

Валентин е член на Клуб 2017 на фондация "Димитър Бербатов".

Крайният срок за приемане на номинации в инициативата Награди за талантливите деца на България изтича след 16 дни. Можете да номинирате талантливо дете на dberbatov.org.