Деня на родилната помощ отбелязаха в добричката болница

Всички, помагащи за появата на нов живот отбелязаха Деня на родилната помощ в МБАЛ - Добрич.

Деня на родилната помощ отбелязаха в добричката болница

Деца от ДГ № 32 “Зорница” представиха програма с песни и стихчета, за да допринесат за празничното настроение.




Бабинден е един от най-уважаваните празници в историята на българския бит. От 1951 година се празнува Денят на родилната помощ, каза изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Светозар Байчев. Той подчерта, че на този ден се отдава заслужена почит и уважение на по-възрастните жени, които са бабували при раждането на жените, а по-късно празникът е пренесен към лекари и акушери.


Това е един чудесен професионален празник, сподели д-р Ивайло Петев, началник на Отделението по акушерство и гинекология в добричката болница. Той бе категоричен, че професията им е прекрасна и тя дава живот. Да се сетим за всички хубави моменти и прекрасни мигове, които сме дали на нашите пациенти - майките, допълни д-р Петев. 

Човек, който работи хобито си, се чувства най-добре, каза кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той пожела на всички акушер-гинеколози работата им - да даряват живот, да се е превърнала в хоби и удовлетворението от това да бъде огромно. Градоначалникът благодари на лекарите за усилията, които полагат. Надявам се в следващите години да успеем да увеличим новородените, да вдъхнем надежда на младите и да създадат семейства, допълни кметът.


От името на Общината Йордан Йорданов подари микровълнова фурна.

Уважаеми баби, ще се обърна така към вас, целувам ви ръка, каза председателят на Общинския съвет на Добрич Иво Пенчев. Той им пожела здраве и да продължат да правят това, в което са най-добри.


Ръката, която поема живота, е тази, която всички целуваме, каза директорът на ДГ № 32 “Зорница” Марияна Димитрова. Тя подари питка като символ на Добруджа и цвете с червен цвят като символ на живота и здравето.



На тържественото отбелязване на празника присъстваха още народният представител Даниела Димитрова, областният управител Красимир Кирилов и д-р Бисерка Пачолова, директор на РЗОК - Добрич. 

Припомняме, че за миналата 2018 година в МБАЛ-Добрич са регистрирани  900 раждания,  като 13 от тях са с близнаци.  

В момента в добричката болница работят 8 акушер-гинеколози, като единият е специализант  и 17 акушери с дългогодишен стаж и опит.