Избират нов управител на ДКЦ I в Добрич

Предложение за откриване на процедура и определяне на състав на комисия за провеждане на конкурс за управител на “Диагностично-консултативен център-I-Добрич” EООД в Добрич ще бъде внесено на първата за годината сесия на Общинския съвет.

Избират нов управител на ДКЦ I в Добрич

Причината е, че сключеният с управителя договор за възлагане на управление на едноличното търговско дружество с общинско имущество изтича на 9 юни 2019 година.

В докладната записка се предлага конкурсът да се проведе на три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидатите на програма за развитието на дейността на лечебното заведение за тригодишен период и събеседване с кандидатите.

Изискванията към кандидатите за управител на ДЦК I са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт или да са лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/ или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Желаещите да участват в конкурса трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар или икономист, да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Комисията за организиране и провеждане на конкурса ще бъде 5-членна. Председател ще е зам.-кметът по хуманитарни дейности, секретар – юрист от Община Добрич, а членове - двама общински съветници и представител на Регионалната здравна инспекция. Поименният състав на комисията ще бъде определен със заповед на кмета.