40 000 долара са нужни на добричлия за трансплантация на бъбрек в Турция

Христо Атанасов Кунчев от Добрич се нуждае от спешна трансплантация поради автоимунно заболяване, което е увредило бъбреците му. Това може да бъде реализирано в болница в Турция, а необходимите средства са 40 000 долара.

40 000 долара са нужни на добричлия за трансплантация на бъбрек в Турция

53-годишният мъж по професия е началник на Териториалната полиция, има 15-годишна дъщеря.



През март и август месец ми правиха биопсия в София. През март лекарите, които изследваха биопсията, не си свършиха работата, както трябва и казаха, че нищо ми няма на бъбреците, сподели за Добрич Онлайн Христо Кунчев. По думите му на втората биопсия са открили автоимунно заболяване, което ги е увредило. Разчетоха отново биопсията от март месец и се оказа, че още оттогава съм имал такава диагноза, каза той.

Спасението му е трансплантация, а единствената възможност е в Турция.

Майка му е съвместима с него, но понеже е много възрастна - на 83 години, в България й отказват. Професор в Турция обаче се е съгласил да направи трансплантация. 

Сега предстоят необходимите изследвания, ехография на бъбреците на майка ми и пълни кръвни изследвания. След като ги направим, ще ги изпратя в Турция и оттам ще кажат дали може да се осъществи трансплантацията, обясни мъжът.

Той сподели, че ако майка му не може да му стане донор, ще опита със своята съпруга, с която също са една кръвна група. Това е решение, което не се взима лесно, подчерта Христо Кунчев.

Мъжът коментира факта, че в България кръстосаното донорство не е позволено. Моят донор дава на друг, а пък неговият донор дава на мен, обясни той какво представлява кръстосаното донорство. И посочи, че в Турция това е позволено. 

Затова, ако намеря донор от роднините ми, нямам друг с моята кръвна група, ще прибегна до кръстосаното донорство, каза Кунчев. Трансплантацията трябва да бъде извършена възможно най-скоро. Още не съм на хемодиализа, допълни той. В Турция професорът му обяснил, че трансплантацията е хубаво да се направи преди човек да започне хемодиализа, защото по този начин е много по-сигурна и надеждна. 

Всеки, който желае да помогне финансово, може да го направи:

Банка УниKредит
IBAN BG48UNCR70002523468756
Христо Атанасов Кунчев

Предстои да бъдат сложени кутии за събиране на средства за Христо Кунчев. Добрич Онлайн ще публикува местата им, когато бъдат поставени.