Общината депозира проект „Функциониране на областен информационен център – Добрич“

Проектът е на стойност 369 936.00 лв. и се финансира по оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, съобщават от Община Добрич.

Общината депозира проект „Функциониране на областен информационен център – Добрич“

Той предвижда да осигури ефективното функциониране на ОИЦ-Добрич в периода 2019-2021. Центърът ще работи активно в сътрудничество с местната общност, управляващи органи, регионални администрации, университети, училища, бизнес за популяризиране на възможностите за финансиране, които предоставя чрез ЕСИФ. Областният център в Добрич ще информира за възможностите за финансиране по програмите през периода 2014-2020 и ще популяризира политиките и ролята на ЕС.



До края на месец декември 2018 г. Община Добрич изпълни проекта „Развитие на Областен информационен център Добрич“ с бюджет близо 300 000 лв. Проектът пряко повлия на  потенциалните бенефициенти и широката общественост на територията на област Добрич, управляващите органи, междинните звена на програмите, като осигури безплатна и достъпна информация относно възможностите за финансиране по европейските структурни и инвестиционни фондове, осигури публичност и прозрачност при реализиране на програмите.

Със средства по проекта бяха организирани и проведени 79 публични информационни събития с участието на над 2600 потенциални бенефициенти, разработени са и разпространени над 50 вида информационни и рекламни материали - ръководства, наръчници, книжки, брошури и информационни листовки и др., които осигуриха актуална и навременна информация относно възможностите за финансова подкрепа със средства от ЕСИФ. Освен това са организирани и проведени 3 кампании, като част от общите национални инициативи на мрежата от 27 информационни центъра в България.