Община Добричка ще сезира прокуратурата за фалшиво писмо с искане за отпадане на винетна такса

Писмото не е истинско, фалшификат е. Подготвяме документи, за да сезираме съответните компетентни органи.

Община Добричка ще сезира прокуратурата за фалшиво писмо с искане за отпадане на винетна такса

Това заяви за Добрич онлайн кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков в отговор на наш въпрос за публикувано във фейсбук писмо от негово име, с което се иска освобождаване на определен пътен участък от винетна такса. „Писмото“ е адресирано до министър-председателя, то е с логото на Община Добричка и изходящ номер. В края му фигурират подписът на инж. Петков и печатът на Общината. 



В писмото пише:

"1. Републикански път II-71 Добрич - Оброчище, в участъка от км 99+481 до км 100+300 и от км 101+400 (след с. Славеево до разклона за с. Одърци) да отпадне от списъка пътища, за които се дължи винетна такса за преминаване,

2. Горепосоченият път да ни бъде прехвърлен за управление и стопанисване, но след възстановяване на разрушената през м. юли 2018 г. настилка".

Няма никаква логика да вземаме част от пътя Добрич – Албена само в участъка от Славево до Одърци, коментира инж. Петков. По думите му някой се е възползвал и е направил някаква компилация. Ще сезираме прокуратурата и съответните органи за фалшификация и злоупотреба с подписа ми, печата на Общината, логото и изходяща кореспонденция, която няма как да стане за седем дни 2 100, такъв изходящ номер няма към момента в Общината, категоричен е кметът.

„Нито сме обсъждали, нито сме вземали решение. Този, който трябва да вземе решение, е Общинският съвет. Той се разпорежда с придобиването на собствеността, с разпореждането с нея. Това е, един вид, да ме накарат да придобия нещо, което аз не искам. Никаква логика няма във фалшификацията, която е направена“, заяви инж. Тошко Петков. 

И допълни: „Не могат да се подиграват с моето име, с моя подпис, с логото на Общината и печата“.