Над 50 000 лева дариха добри хора за лечението на Дани, след 10 дни детето пътува за Турция

Около 53 000 лева са събрани за лечението на малкия Дани от Добрич, на когото предстои постъпване за рехабилитация в клиника в Турция. Това съобщават в групата във фейсбук „Помощ за Дани от Добрич“ организаторите на благотворителната кампания, която се провежда в подкрепа на детето.

Над 50 000 лева дариха добри хора за лечението на Дани, след 10 дни детето пътува за Турция

Сумата, постъпила в дарителската сметка, е 48 792 лева. Чрез PayPal са набрани 1 144 €, а чрез HelpKarma – 1 381€.  



„Благодарим Ви, мили и добри хора! С Ваша помощ Дани ще има своя шанс, в който да докаже, че волята е по-силна от всичко на този свят!“, пишат близките на момченцето. 

Организаторите на кампанията съобщават, че само след 10 дни – на 14 януари, Дани и майка му Славина Ганчева заминават за Турция за първия  курс на рехабилитация в клиника "Рибем", където дават голям шанс състоянието на детето да се подобри. В групата се посочва, че за  24 процедури, които се равняват на 12 дни престой, сумата е 2 400 €, в които не влизат разходите по транспорт, храна и квартира. Както Добрич онлайн писа, целта на кампанията е да се съберат достатъчно средства поне за година напред за рехабилитация в Турция.

Йордан Веселинов Ганчев – Дани е роден в 31-ва гестационна седмица с тегло 1 080 грама. Цели 2 месеца прекарва в ковьоз. Когато е на 10 месеца му е поставена диагноза Детска церебрална парализа. Момченцето сега е почти на две години, но не може да върви, не може да стои дори седнало. Необходими са му ежедневни рехабилитационни процедури. 

На Дани може да помогнете и чрез:

*Дарителска сметка в ДСК Банк, град Добрич 

IBAN: BG35STSA93000025681956

BIC:STSABGSF

Титуляр: Йордан Веселинов Ганчев,

*PayPal slavi.gancheva@gmail.com,

*Help Karma: https://helpkarma.com/campaign/pomosht-za-dani-ot-dobrich-238