Обичаи и благотворителност вплетоха в едно дамите от Inner Wheel Club в Добрич

Магията на Игнажден оживя в една уникална Благотворителна вечер, сътворена от добрите сърца на дамите от Inner Wheel Club в Добрич с подкрепата на приятели и съмишленици, съобщи за Добрич онлайн председателят на клуба Катя Маринова.

Обичаи и благотворителност вплетоха в едно дамите от Inner Wheel Club в Добрич

По време на събитието се вплетоха в едно обичаи и благотворителност в подкрепа на каузите, за които работят дамите.



За традициите на Игнажден разказа Надежда Иванова от Регионалния исторически музей в Добрич, която е и член на клуба. Присъстващите пресъздадоха обичая – жените слагаха слама в полога, а мъжете дълбаха в бъдника, увиха го в бяло платно и го сложиха в камината, коледари наричаха за здраве и берекет.


Благотворителната инициатива бе кулинарен търг, който е традиционен за дамите. На него те предложиха приготвени от тях ястия. Набраните средства от търга ще се използват за нашите три каузи за 2018/ 2019 година, сподели Катя Маринова. Първата е изграждането на Звездна алея на Добрич, която предстои да стартира. Втората кауза е свързана с провеждането на инициативи сред младите хора, свързани с традиции, етикет и ценности. Третата е изграждане на Инър Уил гора.



„Вълшебството се случва, когато всички заедно вървим по пътя на добротворството и добрите дела, следваме нашите каузи и даряваме там, където има нужда. И нека тази магия да носи всеки, докоснал се до нашето верую за благотворителност”, каза Катя Маринова.