Ученици от ЕГ „Гео Милев“ стоплиха сърцата на възрастни хора в домовете им

Осмокласници се включиха в инициативата „Дари усмивка на възрастните хора“ , организирана от Мая Бърдарова, ръководител на клуб за народни танци „Жътвари“.

Ученици от ЕГ „Гео Милев“ стоплиха сърцата на възрастни хора в домовете им

350 човека, регистрирани в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Добрич, на които осигуряват храна от Домашен социален патронаж, ще получат хранителни продукти, осигурени от благотворителната инициатива. Днес ще бъдат предоставени на 170 човека, а на останалите 180 – утре.




Пакетите ще раздадат служителите, които носят Домашния социален патронаж по домовете на хората. Освен това персоналът е помогнал за разпределението на събраните от граждани продукти.



В добрата кауза се включиха осмокласници от ЕГ „Гео Милев“. Освен дарени продукти, те участваха активно в инициативата, като зарадваха възрастни хора лично до домовете им.


Пламен Байчев и Ивайла Стойчева са 8 а клас. За добрата кауза разбират от учителката им по немски език Гинка Ениманева. Идеята да помогнат им е допаднала и така се включват в инициативата „Дари усмивка на възрастните хора“.


Симеон Енчев и Живко Вутов са от 8 д клас. За благотворителната кауза разбират от Детелина Петрова, учител по философия. Стори ми се хубаво, че имаме шанс да участваме в добро дело, сподели Живко, а Симеон бе категоричен, че доброто е заразно.

87-годишен мъж и жена на 83 години бяха първото семейство, на което учениците направиха мил жест и дадоха две торби с хранителни продукти. Жената от две години е на легло, след два пъти прекаран мозъчен инсулт. 87-годишният мъж през сълзи призова учениците да посещават своите баби и дядовци.


94-годишна жена, която има седем правнуци, бе следващата, на която осмокласниците подариха усмивки, не само с дарените хранителни продукти, а с вниманието, че някой е помислил за тях. След това отидоха при жена на 85-години, на която също направиха мил жест и зарадваха със сърдечност.



Припомняме, че продуктите се събират във физкултурния салон на Международния колеж, в залата на танцов клуб „Жътвари“. Желаещите да помогнат, могат да го направят от понеделник до четвъртък от 18 до 20.30 часа, петък от 18 до 19 часа, а събота от 11 до 12 часа.

Всеки, който желае да се включи, може да избере продукти от следния списък - консерви - месни, рибни и постни, пастет, сладко или мармалад, макарони, юфка, сол, захар, брашно, олио, варива - ориз, леща и боб, зърнени закуски, шоколад, вафли, бисквити - по-меки, натурален сок, халва, сапун, прах за пране, веро.