Юношите от Перник не оказаха съпротива на „Добруджа 07“

Добричлии са на финалите за купа „България“ след победа над камерната формация на „Миньор“

Юношите от Перник не оказаха съпротива на „Добруджа 07“

От елитният „Миньор“ /Перник/ спазиха обещанието си и изпратиха в Добрич седем състезатели в младежка възраст за решителния мач от четвърти кръг на турнира за Купата на България. Бледите юноши от западната част на страната бяха като „пушечно месо“ за „Добруджа 07“ и отнесоха як пердах в срещата за класиране във финалната фаза в определяната като авторитетна надпревара. За около един учебен час време избраниците на треньора Пламен Христов нанесоха наказателна акция без особен ефект срещу вдигналият предварително бяло знаме състав на „миньорите“. Добричлии надделяха в зала „Добротица“ на обидните за професионален в отсрещната страна на мрежата тим с 10, 11 и 14 точки за крайното 3:0, което като резултат е трудно постижимо дори за приятелски мач.



Така след само един двубой, преминал под интензитета на тренировка, добруджанци се класираха за решителната фаза на турнира, където ще спорят с 8-те най-добри отбора в България. За тази недомислица естествено не са виновни добричлии, а умните глави от БФВ, които всяка година правят всевъзможни гимнастики с идеята да покажат нещо уникално и недостижимо пред волейболната общественост. 

Битката за трофея за купа „България“ ще се проведе под формата на тридневен турнир - четвъртфинали, полуфинали и финал. За домакин на заключителното събитие е определен Пазарджик през януари 2019 г. Жребият за финалното състезание е днес от 11,00 часа в офиса на Българската федерация по волейбол.

Най-много точки за „Добруджа 07“ срещу перничани заби капитанът Велизар Чернокожев - 14. Юношеският национал Теодор Йорданов реализира 8, а Игор Антонюк и Александър Кордев завършиха със 7 точки на сметката си.