Мрежата Enterprise Europe Network в Добрич е помогнала на 8 клиенти да намерят партньори или да подадат проектно предложение по европейска програма

Приключва двугодишния период в рамките на мрежата Enterprise Europe Network, чийто домакин е Търговско-промишлената палата в Добрич. По този повод бе организирана среща, за да бъдат споделени постигнатите резултати от работата.

Мрежата Enterprise Europe Network в Добрич е помогнала на 8 клиенти да намерят партньори или да подадат проектно предложение по европейска програма

Основна цел на мрежата е да помага на малкия и среден бизнес да се възползва максимално от възможностите на Европейския пазар. Мрежата работи чрез 600 местни бизнес организации в над 50 страни от Европейския Съюз и извън него.



През последните две години мрежата Enterprise Europe Network Добрич е организирала над 16 събития с над 400 фирми участнички по теми, касаещи малкия и среден бизнес.

Над 16 събития с над 400 фирми участнички по теми касаещи малкия и среден бизнес е организирала мрежата Enterprise Europe Network Добрич през последните две години.

Клиентите на мрежата са взели участие в 15 бизнес мисии и брокерски срещи в различни страни. По-време на тези събития са проведени над 200 бизнес срещи с чуждестранни партньори.

В рамките на мрежата са изработени над 30 бизнес профила на фирми, желаещи да си намерят международен партньор. 

Фирмите, които мрежата обслужва са проявили над 200 интереса към чуждестранни бизнес профили в сферата на производството, услугите и проектно сътрудничество.

Благодарение на бизнес мисиите и брокерските срещи, и работените бизнес профили и изразените интереси в мрежата Enterprise Europe Network Добрич  са сключени 25 споразумения с чуждестранни партньори. От Германия, Румъния, Испания и Португалия. 

Мрежата Enterprise Europe Network Добрич е помогнала на 8 клиенти да намерят партньори или да подадат проектно предложение по европейска програма.