Добричко „Пежо” удари патрулка в Търговище, мъж и жена са ранени

Мъж и жена – на 39 и 36 години, пострадаха при катастрофа, при която управлявано от наш съгражданин „Пежо 306” удари полицейски автомобил на Областната дирекция на МВР в Търговище, съобщи МВР.

Добричко „Пежо” удари патрулка в Търговище, мъж и жена са ранени

Пътният инцидент възниква около 20.20 часа снощи  на първокласен път I - 4 София - Варна, в близост до търговищкото село Пролаз. Зад волана на лекия автомобил бил 65-годишен мъж от Добрич. По първоначални данни, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост - заснежен пътен участък, водачът на „Пежо”-то изгубил контрол над управлението, автомобилът навлязъл в лентата за насрещно движение и се  блъснал със задната си част в правомерно движещата се насреща служебна кола.



Ранените мъж и жена пътували в „Пежо“ -то. Те са настанени за лечение в МБАЛ – Търговище, без опасност за живота им.

Водачите на двата автомобила са тествани за употреба на алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, който е отчел отрицателни резултати. Вследствие на пътния инцидент и на двете коли са причинени значителни материални щети. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Търговище.