125 деца вдигнаха на крак зала „Добрич” с мюзикъла „Лешникотрошачката” (+ СНИМКИ)

На фона на бурни аплодисменти и станала на крака в края публика тази вечер в концертна зала „Добрич” възпитаници на детска градина №9 „Пчеличка” представиха мюзикъла „Лешникотрошачката”.

125 деца вдигнаха на крак зала „Добрич” с мюзикъла „Лешникотрошачката” (+ СНИМКИ)

Благотворителната коледна изява бе по мотиви от приказката на Ернст Хофман и фрагменти на едноименния балет на П. И. Чайковски.




На сцената се представиха всички 125 деца от ДГ „Пчеличка”. Мюзикълът бе идея на учителя по музика в детската градина Мария Димитрова. Нейни бяха музикалното оформление, сценарият и по-голяма част от хореографията, както и изпълнените две песни. Чудото „Лешникотрошачката” бе сътворено от целия екип от педагози на детското заведение. Заедно с децата на сцената се изявиха и трима актьори на драматичен театър „Йордан Йовков” - Татяна Христова, Филип Янев и Димитър Петров. Великолепните сценични костюми бяха дело на учителя в ДГ „Пчеличка” Красимира Славова.




В мюзикъла се разказва за малката Клара, която получава от своя кръстник Дроселмайер подарък лешникотрошачка, сподели за Добрич онлайн Мария Димитрова.  И тъй като брат й счупва лешникотрошачката, която всъщност е едно малко момче,  тя решава да прояви състрадание и да му помага, да бди над него и да го закриля. В съня си Клара попада в една вълшебна страна благодарение на лешникотрошача, където той се превръща в принц. И двете деца преживяват чудеса, като срещат бонбонената фея, палячовците, колорита на цветята, хора от различни народи – испанци, араби, китайци, руснаци, бонбончетата, захарните пръчици, снежинките.


Идеята е благотворителност, с набраните средства ще бъдат изработени решетки за чугунените радиатори и така ще обезопасим средата в детската градина, обясни Мария Димитрова.


В края на мюзикъла директорът на ДГ №9 „Пчеличка” Павлина Димова благодари за подкрепата на родителите, на Община Добрич, на артистите от ДТ „Йордан Йовков”. С цветя и хубавите думи за представянето си децата бяха зарадвани от ОУ „Христо Ботев”, СУ „П. Р. Славейков” и СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Павлина Димова отправи пожелания за хубава 2019 година и светли празници.