Хандбалистите завършиха със загуба 2018 г. и отпаднаха от купа „България”

Добруджанци бяха изненадани във Варна от „Пирин“ /ГД/ в 1/4-финален двубой

Хандбалистите завършиха със загуба 2018 г. и отпаднаха от купа „България”

Изненадваща загуба от „Пирин“ /Гоце Делчев/ в четвъртфинален мач от турнира за Купата на България претърпяха хандбалистите на „Добруджа“. Домакини на последния официален двубой за годината бяха добричлии, като срещата се игра във Варна в залата на Първа езикова гимназия. Гоцеделчевци спечелиха с 22:20, а до почивката резултатът бе равен – 11:11.



Съперникът от Югозападна България сведе до минимум грешките през втората част, за сметка на изобилстващият брак в действията на „жълто-зелените“ в атакуващ план. По този начин „Пирин“ се класира за финалната четворка на турнира, като срещите от този заключителен етап ще се състоят през пролетта на 2019 г.

След двубоя президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа” Георги Андреев не скри разочарованието си от поражението. Като причина за негативното развитие той посочи слабата резултатност и многото пропуски пред съперниковата врата. През второто полувреме се разминахме с лека ръка с куп голови възможности, което отдавам най-вече на липсата на концентрация. Мачът е единствения през сезона, когато реализираме под 25 гола, което логично се отрази върху крайният изход. Наред с това не можех да разчитам на Джошкун Якубов и Веселин Николов, но като цяло можем да се сърдим за загубата единствено на себе си, е мнението на Г. Андреев.