Спокойна бе нощта на Острова

Изминалата нощ на Острова бе спокойна. В столицата Лондон също бе спокойно, след като властите утроиха обичайния брой на патрулиращите полицаи до 16 000. Премиерът Дейвид Камерън обяви, че положението се стабилизира. По думите му полицията подготвя мащабни арести, съобщава „Дейли Мейл”.

Спокойна бе нощта на Острова

Лидерът на крайно дясната Английска лига за отбрана Стивън Ленън от своя страна заяви, че близо 1000 нейни членове ще излязат на доброволни патрули в Лутън и в други градове, за да предотвратят нови размирици.

Само 8% от британците мислят, че политиката на икономии на правителството е довела до безредиците, които разтърсват Великобритания от събота насам. По-голямата част от жителите на Острова обвиняват престъпността и гангстерската култура, става ясно от сондаж на общественото мнение. Една трета от запитаните са се произнесли за използване на огнестрелни оръжия срещу размирниците.



 

Страната дебатира ожесточено по въпроса за това какви фактори са отключили насилието, което възникна в събота в Лондон след смъртта на мъж, убит от полицията. Ситуацията тази нощ изглежда сравнително спокойно.